روتر چیست و چه کاربردی دارد؟

روترها بخشی بسیار مهم از تکنولوژی هستند که تقریبا همه‌ی ما یکی از آن را در خانه‌ی خود داریم، ولی بسیاری از ما به خوبی کاربرد آن‌ها را درک نمی‌کنیم. در واقع بیشتر مردم حتی نمی‌دانند اصلا روتر چیست و چه تفاوتی با مودم دارد.

ماژول تصویر
کار اصلی روتر مسیر یابی ادرس‌های شبکه یا همان رنج های مختلف IP می‌باشد.

درون شبکه‌های بزرگ چندین رنج IP مختلف وجود دارد که روتر بست‌های مورد نظر را که دارای رنج IP های متفاوت هستند را مسیریابی می‌کنند که به این کار Routing می‌گویند.

انواع پروتکل های مسیریابی که در شبکه استفاده می‌شوند عبارت اند از :

  • RIP
  • OSPF
  • EIGRP
  • IGRP
  • BGP

به زبان ساده، روتر دستگاهی است که بسته‌های داده‌ای دستگاه‌های موجود در شبکه را به مقصد مناسب رسانده و با این کار آن‌ها را به اینترنت یا مقصد مورد نظرمتصل می‌کند. این داده‌ها می‌توانند بین چند دستگاه در شبکه باشند یا از دستگاهی به سمت اینترنت فرستاده شوند

تفاوت مودم و روتر در چیست؟

کار اصلی مودم در واقع تبدیل سیگنال انالوگ به دیجیتال می‌باشد. امروزه راه‌های مختلفی برای سرویس دهی اینترنت وجود دارد که یکی از این بسترها بستر خطوط تلفن است که دارای سیگنال انالوگ می‌باشد. درواقع مودم های امروزی نقش روتر را نیز ایفا می‌کنند.

 

 

برخی از قابلیتهای روتر عبارت اند از…

                    • DHCP
                    •  NAT
                    •  PORT FORWARDING & MAPPING
                    • MAC & IP FILTERING

DHCP SERVER

روترها میتوانند در قالب یک DHCP server نیز نقش ایفا کنند. کار اصلی DHCP تخصیص ip اتومات به دستگاه های شبکه می‌باشد

 

NAT

یکی دیگر از قابلیت های روتر تبدیل IP به یک رنج IP دیگری می‎‌باشد برای مثال اگر رنج داخلی شبکه خود 192.168.1.0 می‌باشد می‌تواند انرا به رنج 172.16.1.1 تبدیل کند.

 

PORT FORWARDING & MAPPING

معمولا در زمانی استفاده می‌شود که شبکه ما دارای یک IP VALID می‌باشد دراینصورت اگر ما بخواهیم خارج از شبکه خود با سیستم یا سرویسی در داخل شبکه خود ارتباط بگیریم با IP VALID خود که روی روتر می‌باشد ارتباط میگیریم و بدین صورت روتر مارا به مقصد یا NOD مورد نظر هدایت می‌کند ولی ما مستقیما با آن نود ارتباط نداریم.

 

MAC & IP FILTERING

روتر ها معمولا می‌توانند یک لیست ازIP  ها وMAC  ها را داشته باشند تا با ان بتوانند به نود های شبکه اجازه ارتباط اتصال ورود یا خروج را بدهند برای مثال مودم های خانگی که یک نوع روتر می‌باشند دارای این امکان هستند و می‌توانند با استفاده ازین ویژگی به سیستم ها یا گوشی های همراه اجازه اتصال WIFI را ندهند.